OPIS: 1. Parówki przeciąć na pół wzdłuż, zostawiając kawałek nieprzeciętej końcówki. Końce wywinąć w drugą stronę formując serduszko i spiąć wykałaczką.
2. Bułkę kajzerkę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z drobno utartym żółtym serem.
3. Na patelni rozgrzać olej.
Położyć parówkowe serca. Wypełnić środek bułką z serem do wysokości brzegów parówek.
Chwilkę podsmażyć...
Na środek każdego serca wbić po 1 jajku. Można przykryć pokrywką, aby jajka się ścięły lub po 2-3 minutach przewrócić serca na drugą stronę, celem podsmażenia jajka.
4. Przełożyć serca na talerz. Dodać sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można podać z ketchupem.
5. Delektować się pyszną przekąską idealną na śniadanie:)
Lista składników
- długie parówki - 2 szt.
- jajka - 2 szt.
- kawałeczek sera żółtego - ok. 5 dkg
- bułka kajzerka - 1 szt.
- sól, pieprz, odrobina ketchupu
- olej - 1 łyżka (do smażenia)