Zarejestruj się tutaj
znajdź
 
 
 
 
 
 
 
 
Następny
Następny
Krówki ślubne

Konkurs Przepis na Miłość

Płomienie miłości
Beata Gołembiewska
Oddane głosy: 1
Fondant au chocolat
Magdalena Kozłowska
Oddane głosy: 2
Omlet z Amaretto
Dorota Lubaszewska
Oddane głosy: 4
Pizza
Dawid Doruch
Oddane głosy: 1
Fondant au chocolat
Autor: Magdalena Kozłowska
OPIS: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej odkładając 4 kostki, które będą nam potrzebne później. Dodajemy cukier i mieszamy dokładnie. Kiedy czekolada trochę ostygnie dodajemy żółtka i ubite białka. Smarujemy kokilki masłem i wlewamy masę. W każdej z porcji zanurzamy po dwie kostki czekolady i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Po 15 minutach wstawiamy kokilki do piekarnika. Pieczemy 10 minut. Po wyciągnięciu odstawiamy na 3 minuty, odwracamy foremki na talerzyk i podajemy.
 
Lista składników
* 2 tabliczki gorzkiej czekolady
* 2 jajka
* 2 łyżeczki cukru
* masło do posmarowania kokilek
  • 2011-01-19
    Profesjonalna fotka!

Dodaj komentarz

Imię

Wiadomość
 
 
Poleć stronę

Da pietro
K. A. Wesoły
 
Który miesiąc uważasz za najlepszy na zorganizowanie ślubu?Który miesiąc uważasz za najlepszy na zorganizowanie ślubu?
 





Zobacz wyniki »
 
 

Fotograf tygodnia
Reklama

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×